Musketiers kondigen single en tour aan

Musketiers2022 Credit PaulBergen

Vandaag brengen Paskal Jakobsen, Bertolf Lentink en Paul de Munnik onder de naam ‘Musketiers’ hun debuutsingle ‘Terug Naar De Baai’ uit. Op het liedje is ook vierde musketier Daniël Lohues te horen. Het drietal kondigt ook een tour aan waarin ze dit najaar op het podium staan door heel Nederland.

Na drie decennia met BLØF groeide bij Paskal Jakobsen de ‘behoefte’ er iets naast te doen. “Ernáást hè, niet ‘in plaats van’”, aldus Paskal. Na een ronde bellen kreeg hij drie keer een volmondig ‘ja!’ te horen. Paul hierover “We hebben aan zijn keukentafel drie kwartier zitten lullen over wat het ongeveer moest worden.” Bertolf vervolgt: “En toen zijn we maar een liedje gaan maken.”

‘Terug naar de Baai’ is de eerste muziek van een album dat in het najaar van dit jaar uit zal komen. Je hoort die totale vrijheid in het maakproces, waarover ze maar niet uitgepraat raken. Van vier mannen samen in een fijne boerderij die elke dag met niets beginnen en aan het eind van de dag blij verbaasd zijn over wat die dag heeft opgeleverd. Dat Paskal op de bas een loopje speelde dat deed denken aan Otis Redding’s ‘Dock of the Bay’. Dat Paul toevallig net een boek had gelezen over die zanger, die toch wel een gemeenschappelijke held is. Dat ze daarover kwamen te spreken met de gitaren op schoot, en nou ja, voor ze het wisten was er dus dat sprankelende liedje. Geen directe hommage, maar verstopt in een prachtige tekst die veel universeler is. Maar oeps, nu hebben ze het toch verteld. En toegegeven, dat fluitje op het eind is een beetje een weggever.

Kijk hier voor de data en kaartverkoop van de theatertour.

Musketiers - Terug Naar De Baai Single Cover

Musketiers – Terug Naar De Baai Single Cover

Agenda

Momenteel geen optredens.

Meer optredens