Acda en de Munnik kondigen reünie in Ziggo Dome aan

Thomas Acda en Paul de Munnik komen weer bij elkaar als Acda en de Munnik. Nadat het duo in 2015 besloot te stoppen om zelfstandig hun carrière te vervolgen keren ze op zaterdag 28 oktober samen terug op het podium van Ziggo Dome. De reünie van Acda en de Munnik gaat gepaard met nieuwe muziek: de single ‘Morgen Wordt Fantastisch‘ is vanaf vandaag te beluisteren.

Thomas Acda en Paul de Munnik ontmoeten elkaar op een zaterdagochtend in 1988 tijdens audities voor de kleinkunstacademie in Amsterdam. In de jaren daarna werken ze samen aan theatervoorstellingen en muziek. In 1997 verschijnt de eerste single: “Als Het Vuur Gedoofd Is” . Een jaar later volgt de definitieve doorbraak bij het grote publiek met “Niet Of Nooit Geweest”, gevolgd door hits als “Het Regent Zonnestralen”, “De Kapitein Deel II” en “Ren Lenny Ren”. Het succes zorgt voor vele honderden uitverkochte theatershows, muziekprijzen zoals Edisons, een Gouden en Zilveren Harp en chaotische taferelen tijdens het afscheid in het Vondelpark in 2015.

“Thomas en ik hebben altijd wel contact gehouden maar de afgelopen jaren begonnen we de vriendschap wel te missen”, vertelt Paul de Munnik. “We spraken weer vaker af en hebben in september op Ameland afgesproken met David Middelhoff om uit te zoeken of het leuk was om ook weer muziek te maken”. Thomas Acda vult aan: “Daar werd het duidelijk: we hadden plezier, de liedjes ontstonden vanzelf en we besloten dat het tijd werd voor een reünie op een plek waar we nog niet eerder hebben gespeeld. We kijken er enorm naar uit om op 28 oktober ons oude repertoire en nieuwe muziek van de plank te halen voor De Reünie van Acda en de Munnik”.

De kaartverkoop voor Acda en de Munnik – De Reunië start aanstaande zaterdag om 10:00 uur via aedm.nl.

De single “Morgen Wordt Fantastisch” is vanaf vandaag te beluisteren via de bekende streamingdiensten.

Agenda

Momenteel geen optredens.

Meer optredens