III

III

Paul de Munnik is terug van nooit weggeweest!

Zijn derde solo-album ‘III’ laat een verzameling liedjes horen, die met een trefzekere zelfverzekerdheid de volledige creatieve reikwijdte van Paul de Munnik tonen. Hoewel net zo op zijn gemak als introverte kleinkunstartiest als dat hij gangmaker is in de grote arena’s, is het geluid op album ‘III’ helder; een twaalftal liedjes die door niemand anders gemaakt hadden kunnen zijn.

Het kan lastig zijn om Paul de Munnik muzikaal te duiden, daar hij in het in Nederland nog behoorlijk onontgonnen muzikale niemandsland tussen Newman en Brel opereert. Echter, de plek die hij voor zichzelf afbakent wordt steeds duidelijker en met ‘III’ markeert hij definitief zijn grond. Paul de Munnik zal altijd onlosmakelijk verbonden zijn aan het duo Acda en De Munnik, maar heeft altijd al veel meer gedaan. “Growing up in public”, zo noemt De Munnik zijn carrière zelf, het continu najagen van nieuwe creatieve doelen. Nu hij de 50 jaar is gepasseerd heeft hij naar eigen zeggen vooral meer rust gevonden en in die rust meer zelfvertrouwen.

‘III’ is voor Paul de Munnik een duidelijk nieuw ijkpunt in zijn carrière. Een album waar hij zijn muzikale identiteit mee onderstreept en dat als springplank naar de toekomst dient. “Ik ben op een leeftijd dat je gaat nadenken wat je nog wil in het leven en dat je keuzes gaat maken. Meer dan ooit kies ik heel bewust voor dit vak, dit ambacht waar ik best goed in ben gebleken en waar ik tot nu toe wellicht niet trots genoeg op ben geweest. ‘III’ is een eerbetoon aan het vak, maar het is zeker ook een creatief statement van ‘de zanger’ Paul de Munnik. Ik besef dat mijn kracht ligt in goede liedjes schrijven en die vol overgave zingen. Dat wil ik tot in lengte van dagen blijven doen.”