Goed Jaar

Paul_de_Munnik_Goed_Jaar

Op 16 maart 2018 kwam het albun ‘Goed Jaar’ uit. Het album bestaat uit 14 nummers geschreven of vertaald door de Munnik. De track ‘Goed Jaar’ is bijvoorbeeld een bewerking van ‘A very good year’ van Frank Sinatra. ‘Een van mijn all-time favourites, dus typisch zo’n nummer waar je met je tengels vanaf moet blijven…’ Aldus de Munnink.

Goed Jaar, het nieuwe soloalbum van Paul De Munnik, laat zich thematisch gezien in zes woorden samenvatten. Laat. Mij. Lekker. Mijn. Ding. Doen. Daar word Paul namelijk gelukkig van. Hij zegt: “Geef me een microfoon, een piano, een fijn bandje, een podium en laat me gewoon lekker zingen. Niet als onderdeel van ‘samen’ of in dienst van, maar helemaal ‘los’ en op eigen kracht. Daar word ik alsmaar blijer van. Dat ik gewoon een zanger ben. Een zanger die eigen werk mag zingen, soms ook een cover. Laat mij nou maar gewoon doen wat ik het liefst doe.”

De muziek op Goed Jaar varieert van uitgesproken pop, rock, Westcoast, New Orleans-achtige groove, soul en blues naar chanson en het theaterlied. Dat het weergaloos gedreven, fantastisch en overtuigend klinkt heeft Paul mede te danken aan dat ‘fijne bandje’. Of liever gezegd: de ijzersterke band die hem in de studio begeleidde.

Wouter Planteijdt speelt daarin gitaar. Hij heeft de plaat ook geproduceerd. Verdere bezetting: Patrick van Herrickhuyzen op toetsen en synths, Hein Offermans op bas en contrabas, Martijn Bosman op drums. Paul zelf speelt piano, toetsen en gitaar. Rudi de Graaff: percussie. Blazers: Jan Kooper sax, Bert Boeren trombone, Allard Robert hoorn, Dorine Schoon, althobo. Strijkers: Het Matangi Kwartet, gearrangeerd door en o.l.v. Bob Zimmermann. Gastrollen: Helge Slikker en Roos Blufpand (vocaal) en JB Meijers (op pedalsteel en dobro).