Af

En dan gaat het hard en staat er opeens een voorstelling die “af” is. Hoewel het aardige van deze voorstelling “Goed Jaar” juist is dat ie elke avond anders is. Niet wezenlijk natuurlijk, niet dat we opeens andere nummers gaan spelen (hoewel, zeg nooit nooit..) maar wel anders op de details, op het invullen van de nummers, op de nootjes, de melodieën.
De Kunst van het leven is zoveel mogelijk dingen proberen niet te weten, en die dan steeds ter plekke uit te zoeken. Je weet toch niet waar je uitkomt, dus maakt het ook niet uit welke weg je pakt, snap je.. Zat dat niet in Alice in Wonderland? Mooi idee toch!
Dus Wouter en ik dagen elkaar elke avond uit, we zoeken naar symbiose door juist zoveel mogelijk dingen los te laten, niét af te spreken, te laten gebeuren. En dat is “A hell of a ride” elke avond. Jantje Geldof heeft zichzelf weer overtroffen in een even simpel als meesterlijk toneelbeeld. Koos Terpstra heeft weer alle poten onder mijn stoel vandaan gezaagd, en me vervolgens zelf die stoel weer in elkaar laten zetten, en wat denk je: het werd een bankstel.. Wouter heeft het muzikale multitasken nu echt tot Kunst verheven, en Jeroentje flikt het om die voorstelling in zijn eentje technisch aan de praat te houden, waarvoor een hele dikke chapeau met een sjaaltje en een buiging erbij. Supertrots op Jeroen. En op mijn hele team. Peter, Wouter, Jantje, Koos, Jeroen, Bob, Sander, Isabella, de mannen van De Compaenen voor de adviezen. De Man Met De Hamer voor de snelle bouw, George, Judith, Coen en iedereen bij Agents After All. Ruth voor haar geweldige werk rond de promotie via FB en ter plekke in de theaters.
Dank jullie allemaal hartelijk!
En nu mogen we gaan touren! En dat komt goed uit, want dat herinneren jullie je misschien nog wel van mijn vorige column-reeks: Touren vind ik zo’n beetje het leukste dat er is.
Lekker onderweg met Peter. Wouter achterin met een kruiswoordpuzzeltje. We draaien wat muziekjes. We praten wat. We dommelen wat. Peter niet. Hoop ik, maar dat weet ik dan niet zeker omdat ik zelf dommel.. Nee hoor, Peter dommelt niet.
We halen koffie in onze klimaatneutrale bekers. We komen aan bij de theaters (natuurlijk, want Peter dommelt niet, en heeft bovendien van tevoren goed gekeken waar we heen moeten). We worden ontvangen door van vriendelijkheid over elkaar heen buitelend divers theaterpersoneel.
We eten. Altijd fijn. Isabella Cucina verrast ons elke dag met de heerlijkste verse gerechten. En dan mogen we weer. Elke avond anders en toch zo vertrouwd.
Zaterdag Amstelveen, waarvan het enige nadeel is, dat het te dichtbij ligt.
Tot dan, of tot snel!
Paul
.
.
22 november DNK – De Nieuwe Kolk Assen
25 + 26 november De Kleine Komedie Amsterdam
27 november Isala Theater, Capelle a/d IJssel
30 november De Kom, theater en kunstencentrum, Nieuwegein
www.pauldemunnik.nl/speellijst
Foto Bob Bronshoff