Paul schrijft muziek voor musical Amandla Mandela

Paul de Munnik schrijft de muziek voor een nieuwe versie van de musical Amandla Mandela. Koen van Dijk verzorgt de tekst en regie van de vernieuwde musical, die op 28 februari 2016 in première gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Dat maakt DeLaMar Producties maandag bekend.

De cast van de musical over Nelson Mandela bestaat uit Zuid-Afrikaanse en Nederlandse acteurs. Amandla Mandela blikt vanuit Mandela’s cel op Robbeneiland terug op het leven van de anti-apartheidsstrijder. Kenneth Herdigein kruipt in de huid van Mandela.

In de musical, die in seizoen 2009/2010 door Nederland trok, is een grote rol weggelegd voor Zuid-Afrikaanse muziek en dans.

Het Khayelitsha United Mambazo Choir uit Kaapstad is volgens DeLaMar dan ook ‘het Afrikaanse hart’ van de voorstelling. De vernieuwde versie van Amandla Mandela is tot en met 24 april 2016 uitsluitend te zien in het DeLaMar Theater.